Skip to main content

Nyheter

Ibland blir man så full i garv att man storknar...

Frågetecken
... men risken är understundom att skrattet fastnar i halsen! Och stannar där…

Fastighetsägarna, Victoriahem med flera är ju som de är – det vet vi sedan gammalt. Men att ett fastighetsbolag – i detta fallet Victoriahem – ska sjunka så lågt och så brutalt försöka skönmåla de värsta motsättningarna på hyresbostadsmarknaden på generationer, är ju något av rekord. Ett mycket ovälkommet rekord.

Victoriahem ”tror” att vi ska komma överens om hyrorna ganska snabbt (underförstått utan konflikter) och argumentet för detta är den nya förhandlingsmodellen (trepartsöverenskommelsen mellan Hyresgästföreningen, Sveriges Allmännytta och Fastighetsägarna).

Inte ett ord om att Victoriahems egen organisation Fastighetsägarna med stor sannolikhet skjutit just trepartsöverenskommelsen i sank med sina helt vansinniga krav på hyreshöjningar på mellan 9,5 och 10,5 procent! Grunden till dessa krav strider dessutom radikalt mot just ovan nämnda överenskommelse.

Till råga på eländet menar Victoriahem att trepartsöverenskommelsen skyddar hyresgästerna mot ökade kostnader. Jaha! Varför kräver då deras organisation de högsta hyresökningarna i Sveriges historia? Ska någon annan betala för hyresgästerna? Snacka om att skita i det blå skåpet…

Det slutar dessvärre inte där. Victoriahem menar att fastighetsägarna (inkluderat dem själva då som uppenbarligen står bakom de extremt höga hyreskraven) är beredda att ta ansvar i en ”unik situation”.

Det har vi inte sett ett dugg av från Victoriahem (eller Fastighetsägarna). Ska ni ha något enda uns kvar av respekt från omgivningen, så får ni allt byta linje. Nu. Ni är precis allt annat än trovärdiga i detta.

Nu är det också så att det inte bara är Fastighetsägarna och Victoriahem som har fått tuppjuck – även Rikshem, Willhem, Heimstaden och Lundbergs Fastigheter står bakom detta enligt en debattartikel i Dagens Industri.

Fastighetsbranschen har blivit galen – på riktigt!
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .