Skip to main content

Nyheter

Stoppa bo-orättvisan!

Demonstration
Lördagen den 3 september håller Hyresgästföreningen bostadspolitiska manifestationer över hela landet.

Bostadsbrist, trångboddhet och renovräkningar. En allmännytta som säljs ut till riskkapitalbolag och nyproduktionshyror som ligger långt över vad många vanliga löntagare och pensionärer har råd med. Så ser verkligheten ut på många orter i dagens Sverige. Samtidigt öser staten miljarder över det ägda boendet och det råder total avsaknad på politik som faktiskt tar itu med orättvisorna på bostadsmarknaden.

Inför valet kräver vi hyresgäster att politikerna agerar för att stoppa bo-orättvisan. Lördagen den 3 september går vi ut på gator, torg och i bostadsområden runt om i Sverige för att få politiker att lyssna och allmänheten att tänka på bostadsfrågorna när de gör sitt val av parti.

Vi vill se:
- Fler hyresrätter med rimliga hyror!
- Hållbara renoveringar och stopp för renovräkning!
- Rättvisa mellan ägt och hyrt boende!

Var och när - länk till Facebookeventet om manifestationerna: https://www.facebook.com/events/723247052236954?ref=newsfeed&utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis_riksforbundet. Facebooksidan uppdateras löpande med platser och tider.

Material
På Hyresgästföreningens hemsida kan du ladda ned flygblad och affischer att dela ut i samband med manifestationen: https://www.hyresgastforeningen.se/.../hyres.../valmaterial/. Material finns också att beställa i Hyresgästföreningens webbshop.

Namninsamling
Skriv på och dela vårt upprop mot bo-orättvisan! Ju fler vi är som sätter press på politikerna, desto starkare hörs våra röster. https://www.hyresgastforeningen.se/.../stoppa-bo-orattvisan/

Nu stoppar vi bo-orättvisan!
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .