Skip to main content

Nyheter

Rättsfall ger hopp för Edsbergsbor utsatta för byggstörningar

Esset Edsberg Johan
Som många redan känner till, i framför allt Edsberg, kämpar hyresgästföreningen för att hyresgäster som utsatts för grova störningar vid nybygget i kommundelen ska kompenseras.

Nu ser det ut som ett rättsfall från Stockholms innerstad spelar oss i händerna. Där har nämligen ca 240 hyresgäster fått dela på 2,5 miljoner kronor för de störningar de utsatts för.

Självklart följer Hyresgästföreningen Sollentuna detta noga och jobbar vidare med vårt fall. Förhandlare Marcel Nordlund kommer ut till Edsberg den 7 november för att själv beskåda platserna inför kommande förhandlingar med Sollentunahem. Marcel menar att han vill jobba nära de frågor han driver och han vill se med egna ögon var störningarna varit som störst.

Anders Johansson och den Lokala Hyresgästföreningen har noga dokumenterat en rad störningar som rapporterats och det finns hyresgäster som fört dagböcker. Vi ser fram emot att Sollentunahem nu vill ta sitt ansvar redan vid förhandlingsbordet så att vi slipper driva det rättsligt. Vi har ju nu ett prejudicerande fall som visar var vi bör befinna oss vid förhandlingsbordet.

Följer ni länken kan ni höra ett reportage från P4 om rättsfallet med Stockholms Hem https://sverigesradio.se/artikel/efter-ar-av-byggstok-hyresgaster-far-dela-pa-2-5-miljoner-kronor

 
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .