Skip to main content

Nyheter

Nytt boinflytandeavtal med Botkyrkabyggen

Botkyrkabyggen
Nyligen tecknade Hyresgästföreningen Botkyrka-Salem ett nytt boinflytandeavtal med Botkyrkabyggen.

Detta ska ses mot bakgrund av att många allmännyttiga bostadsföretag under de senaste åren sagt upp sina boinflytandeavtal med Hyresgästföreningen. Detta hände bland annat i Sollentuna för några år sedan, men då lyckades man förhandla fram ett nytt.

I Botkyrka har man på ett offensivt sätt lyckats teckna ett nytt avtal, som man verkar vara nöjda med.

- Med det här avtalet säkrar vi upp att alla som vill får ökat inflytande över sitt hem och sin boendemiljö också har möjligheter till det, säger Hyresgästföreningen Botkyrka-Salems ordförande Inga-Lill Eklöf i ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen region Stockholm.

Hyresgästföreningen och Botkyrkabyggen har tagit fram följande målsättningar för det nya avtalet:

  • Tillsammans med hyresgäster och andra aktörer, verksamma inom bostadsbeståndet, medverka till utveckling och trivsel i huset eller bostadsområdet.
  • Att särskilt lyfta barns åsikter och sätta barnens bästa i första rummet i enlighet med FN:s Barnkonvention tillika svensk lag.
  • Använda och utveckla metoder som ger den enskilde hyresgästen inflytande över sin lägenhet, gemensamma anläggningar och bostadsområdet som helhet.
  • - Vi har tagit fram ett arbetssätt som ger hyresgästerna verkligt inflytande hos Botkyrkabyggen och hyresgästerna kommer ha möjlighet till förbättrade mötesplatser och verksamheter, säger Hyresgästföreningens projektledare Sandra Appelgren som var med och förhandlade fram det nya boinflytandeavtalet.
Fotnot. Botkyrkabyggen ägs av Botkyrka kommun, och äger och förvaltar cirka 10 800 hyresrätter.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .